Wat komt er kijken bij het reviseren van versnellingsbakken?

Versnellingsbakken reviseren is dagelijkse kost voor de mensen van Geartech. Het is een zeer specialistisch vak. We gaan over tot het reviseren van een versnellingsbak als we, na inspectie van de bak, zien dat alleen een reparatie van een mogelijk defect niet afdoende is. Uiteraard kunt u bij een bepaalde kilometerstand er ook voor kiezen om een versnellingsbak preventief te laten reviseren. Zo voorkomt u onverwachte uitval van uw vrachtwagen of bedrijfswagen.

Waar kijken we naar bij het reviseren van een versnellingsbak?

Bij versnellingsbak revisie lopen we de gehele versnellingsbak nauwgezet na. Uiteraard bepalen we of er mogelijke defecten zijn, en hoe deze zijn opgetreden. Meestal is slijtage de oorzaak. We lossen het defect op en zorgen ervoor dat de versleten onderdelen vernieuwd worden zoals de lagers, tandwielen, synchromeshes en afstandsringen.

Wanneer is het tijd voor versnellingsbakrevisie?

Wanneer weet u of het noodzakelijk is om uw versnellingsbak te reviseren? Preventief reviseren van uw versnellingsbak is altijd beter dan wachten op een defect. Als uw versnellingsbak echt kapot is, bent u meestal duurder uit. De schade aan de versnellingsbak kan namelijk ook onderdelen beïnvloeden die bij een revisie wellicht niet vervangen hadden hoeven worden. Hoe herkent u een versleten versnellingsbak?

  • kraken bij het schakelen
  • moeilijk terugschakelen
  • uit de versnelling schieten
  • moeizaam schakelen
  • gierend of rammelend bijgeluid tijdens het rijden
  • trillingen in de aandrijflijn
  • geen aandrijving meer

Wacht niet te lang met het reviseren van uw versnellingsbak!

Mocht u last hebben van bovenstaande symptomen? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk bij ons langskomt. Als u te lang wacht zal door de toenemende slijtage resulteren in meer speling op de diverse onderdelen van de versnellingsbak. Deze speling veroorzaakt weer meer slijtage op overige onderdelen. Langer wachten betekent dus feitelijk hogere revisiekosten!

Vertrouwt u uw versnellingsbak niet meer? Kom dan langs voor een gratis diagnose!

Interesse in versnellingsbak revisie van Geartech?

Heeft u snel hulp nodig? Ervaart u problemen met uw versnellingsbak? Bezoek dan direct Geartech in Lunteren, Gelderland. Onze specialisten staan klaar om u zo snel mogelijk weer zorgeloos op weg te helpen. Neem direct contact op via 0318 – 301859 of stuur ons een e-mail. Wacht niet te lang met reparatie of revisie van uw versnellingsbak! Langer doorrijden betekent vaker een duurdere reparatie of totale revisie van uw versnellingsbak!


We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het