Revisie en reparatie van aandrijfassen door Geartech

De aandrijfassen van vrachtwagens, trucks en bedrijfswagens worden dynamisch, en vaak ook zwaar belast. Deze plotselinge en continue wijziging in belasting zorgt ervoor dat de aandrijfas het zwaar te verduren krijgt. Zeker als u regelmatig zware ladingen moet vervoeren over onverhard terrein.

Hoe weet u wanneer het tijd is voor aandrijfas revisie of reparatie?

Slijtage van de aandrijfas is letterlijk hoorbaar en in sommige gevallen voelbaar door trillingen. Vaak beginnen de symptomen met bijgeluiden tijdens het schakelen. Dit kan ook duiden op beginnende problemen met de tussenbak, cardan of koppeling. Als u vreemde bijgeluiden hoort tijdens het schakelen is het verstandig om zo spoedig een bezoek aan Geartech te brengen.

Geartech is ook specialist in het repareren van tussenbakken, cardans en het monteren van koppelingen.

De homokineet, een belangrijk onderdeel van de aandrijflijn

De homokineet, of homokinetische koppeling is een mechanische koppeling die ervoor zorgt dat de wielen van uw vrachtwagen of truck worden aangedreven door de draaiende aandrijfas onder een bepaalde hoek. Het mooie van de homokineet is, dat er geen snelheidsverschil optreedt door de koppeling. Homokineet betekent dan ook letterlijk “Dezelfde snelheid hebbend”.

Hoort u een vreemd “aanlopend” of gierend geluid bij één van uw voorwielen? Dit kan betekenen dat de homokinetische koppeling toe is aan vervanging. Het is verstandig om hier niet te lang mee te wachten en rustig op te trekken. Bij te snel optrekken (dus onder vollast) kunt u de lagers als knikkers over de straat zien rollen.

Geartech: Ook voor aanpassingen aan uw aandrijfas

Wordt uw vrachtwagen of bedrijfswagen ingekort of verlengd? Geen probleem! Geartech past uw aandrijfas naar wens aan. Kom eens lang om de mogelijkheden te bespreken. Geartech levert maatwerk voor een scherpe prijs!

Interesse in aandrijfasrevisie van Geartech?

Heeft u snel hulp nodig? Ervaart u problemen met uw aandrijfas? Bezoek dan direct Geartech in Lunteren, Gelderland. Onze specialisten staan klaar om u zo snel mogelijk weer zorgeloos op weg te helpen. Neem direct contact op via 0318 – 301859 of stuur ons een e-mail. Wacht niet te lang met reparatie of revisie van uw aandrijfas! Langer doorrijden betekent vaker een duurdere reparatie of totale revisie van uw versnellingsbak!


We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het